u-byudzheti-2020-zakladeno-4-4-mlrd-grn-na-kredituvannya-u-mezhakh-zemelnoyi-reformi-markarova

У Бюджеті-2020 закладено 4,4 млрд грн на кредитування у межах земельної реформи - Маркарова

 • 9312 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. У Державний бюджет України на 2020 рік заклали 4,4 млрд грн на підтримку кредитування в межах земельної реформи. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила міністр фінансів України Оксана Маркарова, передає УНН.

"Уже за декілька годин Верховна Рада буде розглядати земельну реформу. Її суть - навести лад у кадастрах, звести всі реєстри та впорядкувати земельні відносини", - написала Маркарова.

За її словами, аграрний сектор один із найбільш конкурентних секторів, а земельна реформа одна з ключових реформ і Президента, і уряду.

"Ми заклали в поданий бюджет 4,4 млрд грн на підтримку кредитування в рамках земельної реформи. Мінфін та Мінекономіки опрацьовують з міжнародними партнерами інший інструмент - фонд часткового гарантування кредитів. Тобто в бюджеті будуть кошти на часткове гарантування тіла кредиту. Це дозволить більш активно залучити банки в процес кредитування придбання землі, бо зменшить для банків ризики видачі позик", - повідомила Маркарова.

Нагадаємо, 13 листопада Верховна Рада планує розглянути низку законопроектів, зокрема, у першому читанні розгляне законопроект щодо ринку землі.

Українські Національні Новини

Політика