u-byudzhetnomu-komiteti-vr-vidkhilili-movnu-pravku-buzhanskogo

У бюджетному комітеті ВР відхилили "мовну" правку Бужанського

 • 19048 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Комітет з питань бюджету Верховної Ради відхилив правку народного депутата від ”Слуги народу” Максима Бужанського до змін у бюджет, яка нівелює мовний закон. Про це повідомив у Telegram голова фракції “Голос” Ярослав Железняк, передає УНН.

Цитата

“Так, офіційно - всі правки по мові відкликані. Правку №17 Бужанського комітет бюджету відхилив. Перемога”, - наголосив Железняк.

Деталі

Зокрема, Железняк зазначив, що всі правки проти мови в бюджетному законі 5551-2 автори відкликали.

Додамо

Раніше нардеп наголошував, що в законопроекті №5551-2 нардепи знайшли правки, які можуть нівелювати дію мовного закону. Зокрема, мова йшлася про 4 небезпечні правки. Він зауважив, що законопроєкт голосуватимуть за день до вступу певних норм мовного закону.

Що ще відомо?

Минулого року Максим Бужанський намагався просунути скандальний мовний законопроект, яким пропонувалось відтермінувати перехід шкіл з російською мовою навчання на українську. У законопроекті запропоновано відкласти перехід до 2023 року. Проти документу виступив мовний омбудсмен та низка депутатів, а Ірина Герещенко навіть викликала Бужанського на дуель.

Нагадаємо

У червні Рада також відхилила ініційований нардепом Максимом Бужанським проект закону № 2797 щодо запобігання героїзації "військових злочинців" та легалізації нацизму.

Українські Національні Новини

Політика