u-chechni-napali-na-rosiysku-opozitsiynu-zhurnalistku

У Чечні напали на російську опозиційну журналістку

 • 16895 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. У Грозному в четвер вночі група людей напала на журналістку "Нової газети" Олену Мілашину і адвоката Марину Дубровіну. Про це повідомляє "Радіо свобода", інформує УНН.

Повідомляється, що напад стався біля входу в готель і в його холі. Серед нападників були жінки, саме вони, як стверджується, найбільш активно наносили удари руками і ногами. Напад невідомі знімали на камеру.

Зазначається, що Мілашина і Дубровіна прибули в Грозний на суд у справі Іслама Нуханова. Це блогер, який зняв і виклав на Youtube відеоролик про елітне селище в центрі Грозного, де, як стверджується, живуть родичі і найближче оточення Рамзана Кадирова. Його звинувачують у зберіганні зброї.

Журналістка і адвокат подали заяви про напад на них в правоохоронні органи Чечні. При огляді травматолог міської лікарні виявив у Мілашіної забої м'яких тканин і лобової частини голови, подряпини на плечах і шиї, що кваліфікується як легка шкода здоров'ю, написала вона в Facebook.

Олена Мілашіна - автор багатьох розслідувань про порушення прав людини в Чечні, які різко критикував глава республіки Рамзан Кадиров. У заяві Мілашіна пише, зокрема, що вважає напад пов'язаним з її професійною діяльністю, так як вона "неодноразово отримувала погрози від чеченської влади і особисто Рамзана Кадирова в зв'язку з публікацією критичних матеріалів про тяжкі порушення прав людини в Чечні".

Як повідомлялося раніше в УНН, у лютому минулого року Мілашину затримали в аеропорту Амстердама. Пізніше її відпустили.

Також раніше повідомлялося про те, що у минулому році в Україні зафіксовано 75 нападів на журналістів.

Українські Національні Новини

Новини Світу