u-chekhiyi-khochut-pratsevlashtuvati-bilshe-ukrayintsiv-na-zbroyovi-zavodi

У Чехії хочуть працевлаштувати більше українців на збройові заводи

 • 731098 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Чехія може працевлаштувати тисячі фахівців з України на заводи з виробництва зброї. Про працевлаштування українських фахівців розповів заступник міністра оборони Чехії Томаш Копечний в інтерв'ю Radiožurnál, передає УНН.

Цитата

Коментуючи інформацію, що найближчим часом кілька тисяч українців мають приїхати до Чехії для роботи на збройових заводах, заступник міністра вказав: "Це не секретна інформація. Громадяни України вже працюють у чеській промисловості, в тому числі й збройовій".

"Наша відкрито задекларована зацікавленість - створювати спільні кластери цілих галузей, над якими ми будемо працювати разом з Україною. Відтак українські експерти також працюватимуть у Чехії в безпечних умовах... Ми не говоримо про хвилю біженців, ми говоримо про висококваліфікованих працівників, які будуть заробляти гроші для компаній і робити внесок в чеську економіку", - сказав він у відповідь на уточнююче запитання щодо нових працівників саме для чеських збройових заводів, і додав, що найбільший попит мають техніки-технологи.

Деталі

За словами заступника міністра, відповідних домовленостей було досягнуто під час зустрічі прем'єр-міністра Чехії Петра Фіали та Президента України Володимира Зеленського у жовтні. Угода стосується ремонту і модернізації важкої бойової техніки на першому етапі, а пізніше - виробництва важкої техніки. 

Копечний навів приклад, що наразі в компанії Tatra з холдингу Czechoslovak Group бракує п’ятисот працівників. Він зазначив, що робочих місць "будуть тисячі", але все залежить від того, як нарощуватимуться виробничі потужності чеських оборонних компаній.

"Якщо в якийсь момент нам знадобиться виробляти додаткову кількість обладнання на місяць, нам знадобиться ефективна робоча сила.. Україна має величезний досвід в оборонній промисловості. "Укроборонпром" — це величезний державний холдинг, в якому працює понад сто тисяч людей", - поінформував заступник міністра.

Він також повідомив, що у першій половині наступного року має розпочатися конкретне виробництво деяких ключових систем або компонентів озброєнь.

Нагадаємо

Наприкінці листопаду нижня палата парламенту Чехії погодила навчання військових ЗСУ на території країни.

Українські Національні Новини

Економіка