u-chekhiyi-pochalasya-druga-khvilya-epidemiyi-koronavirusu

У Чехії почалася друга хвиля епідемії коронавірусу

 • 20776 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. У Чеській Республіці почалася друга хвиля епідемії коронавірусу, повідомив 13 вересня в телеінтерв'ю представник уряду з питань науки і досліджень в сфері охорони здоров'я, епідеміолог Роман Примула, передає УНН із посиланням на Radio Prague.

На думку фахівця, через два-три тижні кількість госпіталізованих з ковідом може зрівнятися з показниками весни 2020 року. За темпами поширення інфекції Чеська Республіка виявилася на одному з перших місць в Євросоюзі.

Роман Примула вважає, що в даний момент не діють будь-які обмежувальні заходи, які зможуть переломити ситуацію. Очевидно, що основним способом зараження є перенесення інфекції повітряно-крапельним шляхом на короткій дистанції. Прикладом епідеміолог назвав ситуацію, коли люди співають, перебуваючи поруч. На думку епідеміолгола, слід хоча б протягом місяця уникати святкових урочистостей, щоб знизити криву зараження.

Якщо за три тижні швидкість поширення епідемії не вдасться загальмувати, в лікарнях знову відкриються відділення для інфікованих коронавірусів. У разі, якщо не буде вжито заходів, в кінці жовтня ліміт ліжок для пацієнтів з ковідом може бути вичерпаний, попередив Роман Примула.

Нагадаємо, за даними ВООЗ станом на 13 вересня, загальна кількість випадків зараження COVID-19 у світі сягає майже 29 млн.

Українські Національні Новини

Новини Світу