u-chekhiyi-vidbudetsya-fleshmob-na-pidtrimku-krimskikh-tatar

У Чехії відбудеться флешмоб на підтримку кримських татар

 • 9690 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. Флешмоб проти затримання кримських татар окупаційною владою після масових обшуків в анексованому Росією Криму відбудеться в неділю, 7 квітня, на Староміській площі столиці Чехії. Про це організатори заходу повідомили на своїй офіційній сторінці в Facebook, передає УНН.

"З огляду на ситуацію в Криму, коли за останні дні було заарештовано велику кількість кримських татар, ми вирішили організувати флешмоб на майдані і підтримати цих людей хоча б символічно. Будемо фотографуватися з плакатами, що підтримують кримських татар, і кримськотатарський прапор. Приєднуйтесь до нашого заходу в неділю, 7 квітня 2019 року, з 13:00 до 17:00, на Староміській площі Праги", - йдеться в повідомленні.

Також повідомлення супроводжується хештегом #я_солідарний_з_кримськими_татарами.

Нагадаємо, у Туреччині підтримали флешмоб солідарності з кримськими татарами.

Як повідомляв УНН, 27 березня в анексованому Криму російські силовики влаштували обшуки у будинках кримськотатарських активістів і затримали понад 20 людей, включно з тими, хто прийшов підтримати кримських татар, у чиїх домівках влаштували обшуки. Тих, що знімали обшуки, заарештували на 5 діб та оштрафували. До 15 травня ж заарештували затриманих за підозрою у буцімто причетності до забороненої на території Росії організації “Хізб ут-Тахрір”.

Українські Національні Новини

Політика