u-cherkasakh-golovnu-yalinku-prikrasili-okom-fatimi

Щоб не врікли: у Черкасах головну ялинку прикрасили "оком Фатіми"

 • 50346 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Головна ялинка Черкас буде прикрашена амулетами у формі очей, які, за легендами, захищають від пристріту - "оком Фатіми". Про це повідомляє УНН із посиланням на дані пресслужби міської ради Черкас.

"У Черкасах на Соборній площі завершують встановлення головної ялинки міста. Вона буде штучною, як і минулого року, і матиме 18 метрів у висоту. Увінчає новорічну красуню дванадцятикінечна яскрава зірка", - заявили у міськраді.

Додамо, що адміністрація міської ради ніяк не прокоментувала причину появи оберега у формі очей, якого ще називають "Назар" - на головній ялинці обласного центру.

Також повідомляється, що центр міста буде прикрашений низкою інших декорацій та новорічних інсталяцій. Серед них – об’ємні надписи "2021" та "Черкаси" висотою у 2,4м, а також світлові конструкції "Арка тунель", 4-метрова "Куля з проходом", "Панно" у вигляді герба міста Черкаси. Також вулиці Черкас прикрашають святковою ілюмінацією.

Зазначається, що на послуги зі встановлення, підключення та демонтажу новорічних гірлянд, декорацій, інших новорічних інсталяцій, у тому числі штучної новорічної ялинки для проведення новорічних та різдвяних свят спрямують 2,8 млн грн.

"Плануємо, що ялинка засяє новорічними вогнями на День святого Миколая, 19 грудня - це вже стало традицією для Черкас. Проте епідемія коронавірусу цьогоріч внесла свої корективи: традиційного відкриття ялинки і святкувань не буде. Однак ми хочемо створити новорічний настрій для людей", - заявив міський голова Анатолій Бондаренко.

Нагадаємо, що у неділю, 13 грудня, з головної ялинки країни на Софійській площі у Києві, яка обійшлася у 30 мільйонів гривень, зняли "чаклунський капелюх".

Перед цим стало відомо, що на ній все ж таки буде різдвяна зірка, яку встановлять напередодні дня Святого Миколая.

Засвічувати її буде голограма Святого Миколая, оскільки сам він "перебуває на самоізоляції". Також нагадаємо, Києвом прокладуть великий новорічний маршрут.

Українські Національні Новини

Суспільство