u-cherkasakh-pid-chas-pologiv-skalichili-nemovlya

У Черкасах під час пологів скалічили немовля

 • 12412 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. У Черкасах у "Центрі матері та дитини" під час пологів скалічили немовля. За фактом до суду скеровано обвинувальний акт. Про це повідомляє Черкаська місцева прокуратура, передає УНН.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що медичні працівники КЗ ЧМПБ "Центр матері та дитини" в місті Черкаси, неналежно виконали свої професійні обов’язки під час приймання пологів у породілі, що полягає у не проведенно термінового розродження шляхом кесаревого розтину, в результаті чого настали тяжкі наслідки для новонародженого немовляти у формі інвалідності", - йдеться у повідомленні.

Під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки новонародженому) Кримінального кодексу України.

До суду скеровано обвинувальний акт відносно трьох осіб для розгляду по суті.

Дане кримінальне правопорушення карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, в Овідіопольському районі Одеської області помер семимісячний хлопчик, який хворів на короновірус. Через смерть дитини відкрито кримінальне провадження.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП