u-chernigivskiy-shkoli-de-stavsya-spalakh-gepatitu-navchannya-ne-zupinili

У чернігівській школі, де стався спалах гепатиту, навчання не зупинили

 • 13234 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. У загальноосвітній школі № 7 у Чернігові, у якій стався спалах гепатиту "А", навчання не припинялось, при цьому в ній ввели посилений режим прибирання приміщення. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Чернігівської міської ради.

"Станом на 28 жовтня, в лікувальному закладі з діагнозом гепатит "А" на лікуванні перебуває 16 учнів ЗОШ № 7 міста Чернігова", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, діти перебувають в інфекційному відділенні обласної дитячої лікарні, їм призначене відповідне лікування. При цьому, навчальний процес у школі не зупиняли.

"З метою недопущення подальшого розповсюдження випадків захворювання на вірусний гепатит "А" згідно з вимогами санітарного законодавства в навчальному закладі здійснюються посилені санітарно-гігієнічні заходи. Навчання не припинялось", - повідомили у прес-службі.

Водночас, зі слів директора ЗНЗ №7 Наталії Колотило, як тільки стало відомо про перший випадок захворювання, усі відповідні служби міста прибули до школи та оперативно провели всі необхідні дослідження та дезінфекцію. Вона повідомила, що у школі введений посилений режим прибирання приміщення.

"На особливому контролі у медичної сестри ті класи, в яких були виявлені випадки захворювання", - сказала Колотило.

Крім того, фахівці Держпродспоживслужби вже відібрали зразки водопровідної води та продукції шкільного буфету.

А з учнями, батьками та персоналом школи проведено санітарно-роз'яснювальну роботу щодо необхідності дотримання правил особистої гігієни.

Нагадаємо, минулого тижня в одній з чернігівських шкіл виявлено спалах вірусного гепатиту "А" ("хвороба немитих рук"). Почалося все, за даними міськради, з хвороби працівниці харчоблоку. По допомогу до лікарів вона звернулася через кілька днів від початку захворювання. Через поширення захворювання медики спочатку госпіталізували 13 осіб: це учні та працівниця харчоблоку. Згодом стало відомо про 15 учнів, які перебувають у лікарні з підозрою на гепатит "А".

Додамо, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 325 КК України - порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Українські Національні Новини

Суспільство