u-chili-pidpalili-sche-odnu-tserkvu-na-znak-protestu-proti-vizitu-papi-rimskogo

У Чилі підпалили ще одну церкву на знак протесту проти візиту Папи Римського

 • 9474 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Невідомі підпалили ще одну католицьку церкву на знак протесту проти візиту Папи Римського Франциска в Чилі. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення радіостанції Bio Bio.

За її даними, у підпалі брали участь як мінімум двоє невідомих. Вони також розмалювали стіни храму написами з критикою Римсько-католицької церкви.

Як повідомляє влада, будівлі завдано незначного збитку. Поліція проводить розслідування інциденту. За попередніми даними, нападники кинули до церкви пляшку із запальною сумішшю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції судитимуть кардинала за підозрою в педофілії

Президент Чилі Мішель Бачелет заявила, що подібні інциденти виглядають вкрай дивними. Глава держави нагадала, що для висловлення своєї думки треба використовувати мирні засоби.

Варто зазначити, що схожі випадки були відзначені в Чилі не так давно - у вересні 2017 року. Тоді невідомі зловмисники підпалили дві католицькі і одну протестантську церкви на півдні Чилі.

Папа Римський знаходився в Чилі з 15 по 18 січня. За час його перебування на території республіки невідомі підпалили щонайменше дев'яти церков у різних районах країни. У даний час понтифік знаходиться в Перу.

Нагадаємо, акція протесту в чилійському місті Консепсьон, приурочена до прибуття в республіку Папи Римського Франциска, закінчилася зіткненнями маніфестантів з поліцією, більше 30 чоловік були затримані. 

Українські Національні Новини

Новини Світу