u-cholovika-yakiy-vidpochivav-u-berdyansku-znayshli-zbudnik-kholeri

У чоловіка, який відпочивав у Бердянську, знайшли збудник холери

 • 12793 переглядiв

ЗАПОРІЖЖЯ-КИЇВ. 11 вересня. УНН. У мешканця Дніпропетровської області, який відпочивав у Бердянську Запорізької області, виявлено холерний вібріон О1 групи, серовару Огава. При лабораторному обстеженні за місцем відпочинку хворого, збудника холери не виявили. Про це повідомили у прес-службі Запорізького лабораторного центрі Міністерства охорони здоров'я, передає УНН.

"У вогнищі за місцем тимчасового проживання хворого обстежено 6 контактних, досліджено 10 змивів, 2 проби питної води, 1 проба стічних вод; проба креветок, відібраних у приватної особи на пляжі № 3, де відпочивав хворий; результати негативні. Досліджено додатково 4 проби морської води, відібраної у районі пляжу № 3; 1 проба стічних вод інфекційного стаціонару до обробки; 1 проба стічних вод, які відібрані на міських очисних спорудах до очищення; холерних вібріонів не виявлено", - йдеться у повідомленні лабораторного центру.

Також, медики обстежили 9 осіб, які мали контакт з хворими на гостру кишкову інфекцію, спричинену холерним вібріоном не ОІ групи. Наразі у Бердянську проводяться протиепідемічні заходи.

Нагадаємо, у Херсоні від ботулізму помер чоловік, його дружина перебуває у реанімації у важкому стані. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП