u-chornobilskomu-zapovidniku-pomitili-ridkisnogo-khizhogo-ptakha

У зоні відчуження помітили рідкісного хижого птаха

 • 1806909 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Фахівці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника на початку березня помітили у зоні відчуження рідкісну сову - пугача звичайного. Також вони повідомили, що деякі види хижих тварин почали висиджувати яйця, пише УНН з посиланням на сторінку заповідника у Facebook.

Цитата

"1 березня фахівці заповідника розпочали обліки птахів водно-болотних угідь на водоймі-охолоджувачі ЧАЕС. Цього дня тут, на ополонках, з’явились перші пернаті. Побільшало диких качок і лебедів обох видів. До крижнів приєднались чирянка велика, свищ, шилохвіст, крех великий та гоголі. У наступні дні спостерігали за крехом малим, чирянкою малою, журавлем сірим, гускою білолобою, куликом набережником", - ідеться в повідомленні.

Деталі

Фахівці розповіли, що на градирні їм вдалося сфотографувати рідкісну сову – пугача звичайного. Також вони зафіксували 11 орланів, які сиділи на кризі, інші - "гралися у повітрі". Фахівці зазначають, ті орлани, що будували гніздо в листопаді 2021 року, вже мають яйця, а самиця сидить на гнізді.

Окрім цього, у зоні відчудження помітили молодого беркута, який "кружляв вдалині", добре мігрують жайворонки польові.

Нагадаємо

У столиці України, Києві, збільшиться кількість заповідних зон.

Українські Національні Новини

Суспільство