u-chornomu-mori-startuyut-masshtabni-navchannya-nato

У Чорному морі стартують масштабні навчання НАТО

 • 11776 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. У Чорному морі у п'ятницю, 5 квітня, стартують найбільші багатонаціональні морські навчання НАТО "Морський щит - 2019" (Sea Shield 2019) за участю 20 кораблів країн Альянсу та 2,2 тисячі військовослужбовців, триватимуть навчання по 13 квітня. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію місії України при НАТО.

"5-13 квітня 2019 року у Чорному морі проводитимуться найбільші багатонаціональні морські навчання НАТО "Морський щит - 2019". 14 румунських військових кораблів і 6 військових кораблів з Болгарії, Канади, Греції, Нідерландів, Туреччини за участю 2200 військовослужбовців виконуватимуть спільні бойові завдання у Чорноморському регіоні", - вказали у місії України при НАТО у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО узгодили пакет заходів підтримки України в Чорному морі

Своєю чергою, у 6-му флоті США, зоною відповідальності якого є Середземне море і прилеглі води Атлантики, відзначили: "Морський щит - 2019" - це найбільші навчання НАТО на Чорному морі - багатонаціональні навчання, покликані зміцнити наші професійні відносини і поліпшити загальну координацію з нашими союзниками і партнерами".

Нагадаємо, 1 квітня два кораблі НАТО - фрегати з Канади та Іспанії, які разом із тими, що відвідали Грузію, мали брати участь у навчаннях "Морський щит - 2019", зайшли в порт Одеси.

У Росії зазначили, що вживатимуть необхідних заходів у разі появи кораблів НАТО у її берегів.

Українські Національні Новини

Політика