u-chornomu-mori-v-berezni-zahynulo-shche-130-delfiniv-yikh-vyiavyly-bilia-berehiv-krasnodarskoho-kraiu-rf-naukovets

У Чорному морі в березні загинуло ще 130 дельфінів, їх виявили біля берегів краснодарського краю рф - науковець

 • 21243 переглядiв

У березні 2024 року ще 130 дельфінів загинули в Чорному морі біля узбережжя Краснодарського краю Росії, ймовірно, через гідролокаційну активність кораблів ВМФ Росії, що збільшило загальну кількість загиблих дельфінів внаслідок війни до кількох тисяч.

У Чорному морі в березні загинуло ще 130 дельфінів, їхні тіла виявили біля берегів краснодарського краю рф, заявив керівник науково-дослідного відділу національного природного парку "Тузлівські лимани" Іван Русєв, пише УНН.

Деталі

"Зараз ми отримали жахливу інформацію про масштабну загибель дельфінів – ще 130 (!) тільки за березень 2024 року,  тіла яких було знайдено біля різних берегів краснодарського краю - сочі, новоросійська та ін. Також є підтверджені знахідки декілька загиблих, яких викинуло знову на береги Болгарії", - вказав Русєв у Facebook.

Він вказав, що "така жахлива ситуація з дельфінами тільки за березень воєнного року є підтвердженням того факту, що активність ворожих сонарів субмарин і надводних човнів у той частині Чорного моря як біля Криму, про що ми писали нещодавно, так і біля новоросійська, сочі - є головним фактором продовження загибелі рідкісних чорноморських китоподібних".

"Військовій флот рф зосереджений у тих водах і постійно чатує, використовуючи сонарні пристрої, які вбивають морських ссавців", - додав він.

Раніше, до початку війни, викиди дельфінів на берег у березні, з його слів, були дуже рідкісним явищем.

"А зараз, під час війни і впливу військового фактору рашистів, які напали на Україну, по наших оцінках, реальна кількість загиблих у 2024 році становить вже декілька тисяч тварин, з урахуванням того факту, що море викидає тільки 5% загиблих тіл... На щастя, з середини 2022 воєнного року вже немає рашистської воєнної надводної і підводної навали в акваторії північно-західної частини моря - біля берегів національного природного парку "Тузлівські лимани", коли тоді протягом пів року була жахлива масова загибель китоподібних, і їх викидало сотнями на різні чорноморські береги. Про це ми багато разів писали на сторінці ФБ і давали оцінку кількості загиблих дельфінів від війни - 50 000 тварин", - зазначив Русєв.

У Чорному морі внаслідок воєнних дій за місяць загинули десятки дельфінів02.04.24, 04:21 • [views_0]