u-chornomu-mori-zavershili-poshuki-moryakiv-z-palayuchikh-tankeriv

У Чорному морі завершили пошуки моряків з палаючих танкерів

 • 9175 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Пошукова операція в районі Керченської протоки в Чорному морі, де горять два іноземні танкери, завершена, шансів знайти зниклих моряків живими немає. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на прес-службу Росморрічфлоту, передає УНН.

"Все, сьогодні припинили пошукову операцію в зв'язку з відсутністю розумної надії знайти кого-небудь живим", - сказав співрозмовник агентства.

Як уточнили в прес-службі, капітани обох суден вижили.

"Так, все правильно", - сказали в Росморрічфлоті.

За словами прес-служби, гасіння суден буде тривати, а 10 зниклих моряків будуть шукати судна, що проходять поблизу.

Для запобігання загрози вибуху палаючих суден їх корпуси охолоджуються з суднових пожежних установок аварійно-рятувального судна "Рятувальник Демидов" і буксира-рятувальника "Меркурій".

Всього авіацією обстежено 4200 кв. миль акваторії Чорного моря, морськими суднами - 630 кв. миль. У посольства і консульства передані списки врятованих, загиблих і зниклих безвісти моряків.

За даними Росморрічфлоту, забруднення навколишнього середовища і загроза судноплавству відсутні.

Нагадаємо, пожежа на танкерах "Маестро" і "Канді", що належать турецькій компанії, виникла 21 січня в районі Керченської протоки за межами територіальних вод Росії.

За попередніми даними, інцидент стався під час перевантаження палива з одного судна на інше. На борту "Канді" перебували 17 осіб, з них дев'ять - громадяни Туреччини, вісім - Індії. На борту "Маестро" перебували 15 осіб, у тому числі громадяни Туреччини та Індії. Врятувати вдалося 12 осіб.

Як повідомляв УНН, два палаючих танкера, які дрейфують у Чорному морі, рухаються в бік Керченської протоки.

Українські Національні Новини

Новини Світу