u-dagestani-zatrimano-boyovika-prichetnogo-do-teraktiv-u-moskovskomu-metro

У Дагестані затримано бойовика, причетного до терактів у московському метро

 • 8711 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. ФСБ Росії затримала у Дагестані учасника банди, причетної до організації терактів на станціях "Луб'янка" і "Парк культури" Московського метрополітену в 2010 році. Про це повідомляє УНН з посиланням на Центр громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ Росії.

Згідно з повідомленням, затриманий доставлений до Москви для проведення подальших слідчих дій.

"Федеральною службою безпеки з метою реалізації принципу невідворотності покарання у взаємодії зі Слідчим комітетом РФ в Хасавюртовском районі Республіки Дагестан затриманий член бандгрупи Вагабова. Названа злочинна група причетна до організації вибухів, скоєних терористкою-смертницею 29 березня 2010 року в Москві на станціях метро "Луб'янка" і "Парк культури", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо 9 березня 2010 року терористки-смертниці влаштували теракти на станціях метро "Луб'янка" і "Парк культури" в Москві. Тоді в результаті двох вибухів загинули 39 осіб, ще 128 постраждали. В рамках кримінальної справи були встановлені організатори та виконавці терактів: Вагабов, Алієв, Магомеднабіев, Щащаев, Магомедов, Рабаданов, Ісагаджієв. Всі вони були ліквідовані при наданні збройного опору співробітникам правоохоронних органів.

Як повідомляли раніше в СК, в лютому 2010 року Вагабов сформував і очолив банду "Новокостекскій джамаат" для здійснення терактів в Росії. До неї увійшли Гаджи Алієв, Ахмед Рабаданов, Алі Ісагаджієв, Шаміль Магомеднабіев, Мурад Щащаев, Марьям Шаріпова і Джанет Абдуллаєва. Ці дві дівчини і стали смертницями.

У лютому 2013 року в ході спецоперації в Дагестані був знищений останній з передбачуваних організаторів московських терактів - Гусен Магомедов, його ліквідували співробітники спецслужб в лісовому масиві поблизу населеного пункту Кадиркент Сергокалінського району. За даними слідства, він особисто супроводжував при проході в метро смертницю, яка підірвала вибуховий пристрій на станції "Парк культури".

Раніше УНН повідомляв, що російські найманці отримали команду провести масштабний теракт на території України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    АЧС знову вразила Запорізьку область

     • 10984 переглядiв

    Доходи бюджету ПФУ торік зросли на понад 20%

     • 10380 переглядiв

    Вибух у Кропивницькому: прокуратура назвала причини

     • 46386 переглядiв