u-dbr-vidmovilisya-rozkriti-detali-kriminalnogo-peresliduvannya-kerivnitstva-ukrzaliznitsi

У ДБР відмовилися розкрити деталі кримінального переслідування керівництва "Укрзалізниці"

 • 20220 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Державне бюро розслідувань має у своєму провадженні кримінальну справу "щодо можливих неправомірних дій посадових осіб АТ "Укрзалізниця". Провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Києві. Однак, кого саме стосується ймовірна кримінальна "підозра" та про які, власне, неправомірні дії мова, у ДБР уточнити відмовилися. Про це йдеться у відповіді начальника першого слідчого відділу Євгенія Франтовського на запит УНН.

"Повідомляємо, що надати інформацію щодо вказаного вище кримінального провадження, та відомості щодо нього, не представляється можливим, оскільки вказана інформація має статус таємниці досудового розслідування", - сказано у відповіді на запит.

Як писав УНН, про відкриття ДБР проти чиновників УЗ кримінального провадження раніше повідомив політичний експерт Денис Гороховський. 

Передував цій інформації гучний корупційний скандал із закупівлею УЗ послуг харчування для пасажирів "Інтерсіті" та "Інтерсіті+". 

Відповідний конкурс УЗ (на вибір постачальника "харчування") було оголошено наприкінці минулого року. Із самого початку учасники конкурсного відбору запідозрили чиновників УЗ у спробі віддати перемогу завідомо визначеній компанії — ТОВ “Санфініті”. Порушення законодавства під час процедури проведення конкурсу, а також обізнаність “Санфініті” про умови відбору ще до його офіційного оголошення, стали підставою для судового позову проти чиновників УЗ.

Згодом, Волинський окружний суд заборонив проведення конкурсу до моменту усунення усіх визначених порушень, серед яких, зокрема, і недотримання етапності проведення відбору.

В “Укрзалізниці”, реагуючи на публічний скандал з цього приводу, заявили про утворення окремої робочої групи, що має довести конкурс до кінця та, врешті решт, визначити його переможця. Запевняли у тому, що орієнтуватимуться при виборі виключно на ціну та якість пропозицій учасників.

Однак, згодом, ЗМІ опублікували фото та відео, на яких видно, як представник однієї з компаній-учасниць конкурсу УЗ — Тарас Новосад (з "Санфініті" - ред.) — безперешкодно потрапляє на технічну пасажирську станцію, де оглядає вагони “Інтерсіті”. Пізніше він же, у компанії заступника голови конкурсної комісії УЗШК Вячеслава Горбатко обідав в кафе для співробітників залізничної станції.

В УЗ, до цього часу, таку поведінку свого чиновника так і не пояснили, як і не повідомили: чи буде Горбатко й надалі брати участь у "прозорому" відборі компанії-переможця "харчового" конкурсу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП