u-dbr-zayavili-scho-pislya-ogoloshenoyi-pidozri-napolyagatimut-na-areshti-poroshenka

У ДБР заявили, що після оголошеної підозри наполягатимуть на арешті Порошенка

 • 42744 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Державне бюро розслідувань наполягатиме на запобіжному заході у вигляді тримання під вартою для п’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка, якому сьогодні оголошено про підозру у справі про схилення голови Служби зовнішньої розвідки України до вчинення злочину. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ДБР.

“Наразі слідчі ДБР вирішують питання щодо обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, — йдеться в повідомленні.

У ДБР наполягли, що "за дорученням Генерального прокурора прокурори офісу Генерального прокурора у будівлі ДБР повідомили про підозру народному депутату України".

Повідомляється, що слідством встановлено, що народний депутат, який перебував у статусі п’ятого Президента України, схилив військову службову особу — голову Служби зовнішньої розвідки України, до вчинення злочину, а саме перевищення ним влади та службових повноважень, тобто умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду, шляхом видання явно злочинного наказу (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

Як повідомлялося, у ДБР заявили, що повідомлено про підозру п’ятому президенту України Петру Порошенку.

Водночас, адвокат Порошенка Ілля Новіков зазначив, що у ДБР намагалися вручити підозру Поршенку у справі щодо призначення на посаду заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка

Українські Національні Новини

Політика