u-deklaratsiyakh-chinovnikiv-zyavitsya-okremiy-ryadok-pro-podviyne-gromadyanstvo-danilov

У деклараціях чиновників з'явиться окремий рядок про подвійне громадянство - Данілов

 • 20043 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. До декларацій, які зобов’язані заповнювати чиновники, додадуть окремий рядок про наявність подвійного громадянства. Його також необхідно буде заповнювати при наявності посвідки на проживання в іншій країні. Про це під час брифінгу повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ми в це рішення внесли доповнення, яке полягає в тому, що на сьогодні всі люди, які заповнюють декларації відповідно до закону про запобігання корупції, повинні обов'язково ... Буде додана нова графа щодо того, чи мають ці люди громадянство інших країн або посвідку на проживання . Це буде обов'язковим для тих, хто заповнює декларації", - наголосив Данілов.

Деталі

​​За словами секретаря, Кабінету міністрів було запропоновано до кінця вересня внести законопроект про заборону подвійного громадянства чиновникам.

Зокрема, він додав, що після того, як Рада прийме закон про олігархів, ті теж будуть зобов’язані заповнювати декларації і вказувати при наявності інше громадянство.

Нагадаємо

У березні Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 26 лютого 2021 року “Про невідкладні заходи щодо протидії загрозам національній безпеці у сфері громадянства”.

Українські Національні Новини

Політика