u-den-provedennya-drugogo-turu-viboriv-ryatuvalniki-cherguvatimut-u-posilenomu-rezhimi

У день проведення другого туру виборів рятувальники чергуватимуть у посиленому режимі

 • 6772 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Для забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час проведення другого туру виборів Президента України підрозділи ДСНС несуть службу у посиленому режимі. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу рятувальників.

“До 09:00 години 22 квітня органи управління та підрозділи ДСНС продовжують нести службу у посиленому режимі, — усього близько 39 тис. осіб та понад 2 тис. 300 од. техніки включно із резервом”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, для оперативного реагування на надзвичайні ситуації та проведення екстреної медичної евакуації у Закарпатській, Одеській, Харківській, Чернігівській областях та у м. Києві чергуватимуть 10 повітряних суден ДСНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед Великоднем рятувальники перевіряють культові споруди

“У свою чергу, на випадки виявлення вибухонебезпечних предметів реагуватимуть 349 піротехніків та 128 од. техніки”, — додають правоохоронці.

Зважаючи також на випадки знеструмлення виборчих дільниць, що мали місце під час проведення першого туру виборів, ДСНС може бути задіяно понад 700 пересувних електростанцій, які забезпечать автономне електроживлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДСНС перед Пасхою почали перевіряти кладовища на наявність боєприпасів

Як повідомляв УНН, 20 квітня у “День тиші” перед другим туром виборів президента України до різних регіональних відділень правоохоронних органів поступило декілька дзвінків про лже-мінування. Зокрема, хвиля “замінувань” в Одесі: вибухівку шукали в готелі та в двух місцевих ТЦ. Також, у столиці України “замінували” Центральний залізничний вокзал.

Зокрема, на Донеччині, у місті Авдіївка, 31-річний місцевий мешканець вирішив пожартувати, зателефонувавши у відділення поліції, та повідомивши, що одна з шкіл міста — замінована.

З цієї причини поліція звертається до громадян з проханням не відволікати поліцейських хибними викликами від виконання обов’язків, особливо, коли усі зусилля співробітників спрямовані на забезпечення безпеки під час другого туру виборів Президента України. За кожним таким повідомленням стоїть масштабна робота одразу кількох служб — від евакуації населення до перевірки вибухотехніків та кінологів кожного клаптику “замінованого” об’єкту. Паралельно проводяться оперативні заходи, направлені на встановлення того, хто повідомляє про такі події чи погрожує “підірвати”. У результаті співробітники поліції витрачають той час, який може знадобитися для реальної допомоги.

Українські Національні Новини

Політика