u-den-svyatogo-mikolaya-v-kiyevi-bulo-pobito-tri-temperaturni-rekordi

У День святого Миколая в Києві було побито три температурні рекорди

 • 14864 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. У четвер, 19 грудня, було побито три температурні рекорди. Цьогорічний День святого Миколая став найтеплішим за всю історію спостережень. Про це кореспонденту УНН повідомили у відділі кліматології Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

"Вчора у нас на День святого Миколая було зафіксовано аж три температурні рекорди. У цей день була максимальна температура, тобто він став теплішим, ніж був до цих пір у 2015 році. У 1989 році був до цих пір найтеплішим, але вчора була температура максимальна +11.3. Тобто, це на сьогоднішній день є температурним рекордом по максимальній температурі. Також була побита середньодобова температура повітря, тобто вона склала 7.2, що на 2.4 вище, ніж це було у 2015 році. Третій - була зафіксована найтепліша ніч, вранці також було побито рекорд найтеплішої ночі для цього дня", - повідомила кліматолог.

Зазначимо, що спостереження у Києві обробляються з 1981 року і за всю історію спостережень, найтеплішим вважався 1989 рік, а тепер його перебив 2019 рік.

Як раніше повідомляв УНН, цього року День святого Миколая мав шанс стати найтеплішим за останні 30 років.

Українські Національні Новини

Суспільство