u-den-viboriv-kharkivyanin-za-20-khvilin-visim-raziv-viklikav-politsiyu

У день виборів харків'янин за 20 хвилин вісім разів викликав поліцію

 • 8872 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. У Харкові чоловік у день виборів президента України упродовж 20 хвилин 8 разів викликав поліцію. Про це повідомив відділ комунікації ГУНП у Харківській області, передає УНН.

Так, ввечері 31 березня до Індустріального відділу поліції надійшов телефонний дзвінок від чоловіка.

"Він заявив, що на нього напали та попросив про допомогу. Чоловік також вказав адресу свого мешкання. На виклик відразу було направлено слідчо-оперативну групу, однак під час слідування поліцейські отримали ще один дзвінок від цього ж громадянина, який заявив, що чекає поліцію в іншій частині району. Таким чином протягом 20 хвилин чоловік зробив кілька викликів поліції і кожного разу називав нову адресу", - сказано у повідомленні.

А під час останнього дзвінка він заявив, що довго чекає допомоги, і пригрозив замінувати адміністративну будівлю Індустріального відділу поліції.

"Експерти-вибухотехніки оглянули 5000 кв. метрів приміщень та прилеглої території, евакуювали 8 працівників поліції. Жодних вибухових речовин вони не виявили", - проінформували в поліції.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 КК України – завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності.

Однак у ході роботи щодо встановлення усіх обставин події було вирішено закрити це кримінальне провадження з виділенням матеріалів для проведення перевірки наявності в діях громадянина ознак адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП.

Санкція статті передбачає штраф від 3 до 7 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв УНН, Києвом сьогодні прокотилася хвиля повідомлень про замінування. Так, надійшла інформація про замінування військового заводу "Маяк". Також ще два повідомлення про замінування надійшли до ДСНС.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Американець помилився у ставках і став переможцем лотереї

     • 6755 переглядiв

    На Закарпатті всю ніч гасили пожежу на площі 35 га

     • 8801 переглядiв

    Суд розглянув половину томів справи Мартиненка

     • 15956 переглядiв