u-den-vzyattya-bastiliyi-u-parizhi-zatrimali-ponad-170-lyudey

У День взяття Бастилії у Парижі затримали понад 170 людей

 • 8898 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. У Парижі у неділю, 14 липня, під час святкування Дня взяття Бастилії правоохоронці затримали 175 людей, повідомила місцева поліція. Більшість із затриманих є учасниками руху "жовтих жилетів". Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Напередодні параду на честь національного свята місцева влада заборонила проведення акцій "жовтих жилетів" у центрі міста. Однак кілька груп учасників руху все ж таки зібралися поблизу Єлисейських полів. Як тільки вулицю відкрили для руху транспорту після проведення параду, кілька сотень протестувальників намагалися перекрити її та влаштувати акцію. Активісти почали зводити барикади, підпалили смітники та кидали у бік поліцейських різні предмети. У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ.

У більшості випадків причиною затримання протестувальників стала організація незаявленої демонстрації, насильницькі дії щодо співробітників поліції, псування державної власності і носіння забороненої зброї, повідомив телеканал BFM TV. Окрім того, ще перед початком параду поліція затримала поблизу Єлисейських полів відомих активістів руху "жовтих жилетів" Еріка Друе і Жерома Родрігеса.

У параді на Єлисейських полях у Парижі з нагоди святкування Дня взяття Бастилії взяли участь більше чотирьох тисяч військових.

Серед інших гостей на параді, який пройшов під знаком ініціативи президента Франції Еммануеля Макрона з посилення оборонної співпраці в Європі, була канцлерка Німеччини Анґела Меркель та інші європейські політики.

Нагадаємо, сотні мігрантів заблокували паризький Пантеон.

Українські Національні Новини

Новини Світу