u-denisovoyi-povidomili-yak-boyoviki-v-ordlo-kontrolyuyut-zakhvoryuvanist-na-covid-19

У Денісової повідомили, як бойовики в ОРДЛО контролюють захворюваність на COVID-19

 • 12700 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Ситуацію із захворюваністю на коронавірусну хворобу COVID-19 на підконтрольній угрупованням "ДНР" та "ЛНР" території Донецької та Луганської областей контролює так зване "МДБ" - "Міністерство державної безпеки". Про це в ефірі Радіо "Донбас.Реалії" заявив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський, передає УНН.

"Вони проводять зріз в усіх напрямках, які важливі для контролю суспільно-політичної ситуації на цій території. І тому вони у курсі всього, скільки людей хворіє… З початку пандемії кількість людей, яка захворіла, контролювало "МДБ". Вони закріплені за кожною лікарнею, вони у курсі всього", – зазначив Лисянський.

Представник омбудсмена нагадав, що бойовики "Л/ДНР", не дивлячись на ріст захворюваності на COVID-19, продовжують возити жителів ОРДЛО до Росії для отримання російського громадянства.

"Те, що ми зараз бачимо, це злочин, який ще раз показує, що для них "вище" кількість оформлених російських паспортів, ніж кількість збережених життів жителів ОРДЛО", – заявив він.

Нагадаємо, цього тижня Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова повідомила, що з початку пандемії на тимчасово окупованій території у Донецькій області кількість хворих на COVID-19 становить – 5 392, у Луганській області – 1 352, тобто загалом - понад 6,7 тисячі. Проте, за неофіційними даними, кількість хворих може сягати 14 тисяч.

Українські Національні Новини

Політика