u-deokupovaniy-balakliyi-pidtverdili-smert-lyudini-vid-katuvan

У деокупованій Балаклії підтвердили смерть людини від катувань

 • 142788 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. У Балаклії на Харківщині, яка півроку перебувала під російською окупацією, правоохоронці підтвердили факт смерті людини внаслідок катувань. Про це повідомляє УНН, посилаючись на МВС України у Telegram.

Цитата

"У ході огляду будівлі ми виявили дроти, які вели до прихованих відеокамер у приміщеннях, де утримувалися заручники. Люди, зокрема й жінки, спали на полу, а на допитах їх катували електричним струмом. На даний час ми маємо один підтверджений факт смерті людини внаслідок катувань. Нам відомі анкетні дані потерпілого та місце захоронення, відтак будемо проводити ексгумацію для подальших процесуальних дій", - зазначив начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

Деталі

За словами Болвінова, в адмінбудівлі Балаклійського відділку поліції перебували військові так званої "лнр" та чеченської республіки, а також представники омону, фсб рф. У кожному приміщенні вони утримували від 8 до 15 місцевих жителів та катували їх.

Точна кількість утримуваних та потерпілих ще уточнюється.

Нагадаємо

У деокупованій Балаклії у відділі поліції та у будівлі навпроти було виявлено тюрму та катувальню для місцевих жителів, яку зробили російські окупанти. Рашисти завжди тримали у полоні мінімум 40 людей.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф завдала ракетного удару по Кривому Рогу – Вілкул

     • 112105 переглядiв