u-derzhbyudzhet-na-2021-rik-planuyut-vnesti-pravku-schodo-sumi-viplat-za-narodzhennya-ditini

У Держбюджет на 2021 рік планують внести правку щодо суми виплат за народження дитини

 • 71961 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев готує поправку до законопроекту про державний бюджет на 2021 рік, аби виплата за народження дитини залежала від кількості дітей в родині. Про це він заявив в ефірі телеканалу Zik, передає УНН.

"Доцільно передбачати законом про державний бюджет програму підтримки народжуваності. Я хочу, щоб ми повернулися до тієї практики, яку мали до 2013 року. Коли за першу дитину при курсі 8 грн за долар сім’я отримувала 30 тис. грн, за другу 60 тис., а за третю ще більше – 120 тис. грн", - сказав Гетманцев.

За його словами, наразі за народження дитини сім’я отримує 40 тис. грн, але краще коли сума залежить від кількості дітей у родині.

"Я хотів би, щоб наші громадяни за народження дитини отримували не 40 тис. грн, як це відбувається, а ця сума була відповідно адекватною і підлаштовувалася до кількості дітей, які народжує сім’я. Відповідну правку я зараз готую і подам його до бюджетного комітету", - зазначив Гетманцев.

Нагадаємо, парламентський комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу законопроект щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька на догляд за дитиною.

Українські Національні Новини

Політика