u-derzhdumi-rf-peredumali-vvoditi-desyat-kontrsanktsiy

У Держдумі РФ передумали вводити десять контрсанкцій

 • 8793 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Держдума Російської Федерації прийняла в другому читанні законопроект про заходи у відповідь Росії на санкції Заходу, передає УНН з посиланням на РІА Новини.

Третє читання заплановано на 22 травня. Ініціаторами законопроекту виступили спікер Держдуми В'ячеслав Володін і глави всіх фракцій. Ідею підтримують більшість депутатів, зазначає видання.

Документ припускає можливість введення контрсанкцій у відповідь на санкції США та інших країн.

Уточнюється, що заходи можуть застосовуватися стосовно країн, організацій, що перебувають під їх юрисдикцією, а також посадових осіб і громадян.

У початковій редакції уряду надавалося право на 16 заходів у відповідь. До другого читання їх залишилося шість.
При цьому, законопроект дозволяє вводити і інші заходи - "відповідно до рішення президента, щоб мати можливість оперативно реагувати на мінливу ситуацію".

До другої редакції з документа виключили згадування конкретних галузей, товарів і послуг. Контрсанкціі не поширюватимуться на життєво необхідні товари, в тому числі на ліки.

Як повідомляв УНН, державна Дума РФ 14 травня прийняла в першому читанні законопроект про протидію американських санкцій.

Нагадаємо, у понеділок 14 травня Рада ЄС опублікувала рішення про запровадження санкцій щодо п’яти осіб, відповідальних за незаконне проведення виборів президента РФ в тимчасово окупованому Криму та Севастополі.

Українські Національні Новини

Новини Світу