u-derzhdumu-rf-vnesli-proekt-pro-migratsiynu-amnistiyu-dlya-bizhentsiv-z-ukrayini

У Держдуму РФ внесли проект про міграційну амністію для біженців з України

 • 10844 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Проект закону про міграційну амністію українських біженців, що пропонує також спростити порядок отримання посвідки на проживання і російського громадянства, внесений до Держдуми. Про це повідомляє УНН з посиланням на інформацію в думськой електронній базі даних.

Вид на проживання українцям, на законних підставах перебувають на території РФ, пропонується видавати на три роки з правом продовження.

Також ініціатива закріплює "право громадянам України, які мають дозвіл на проживання в Росії, отримувати громадянство Російської Федерації в спрощеному порядку": без підтвердження матеріального забезпечення та складання іспиту з російської мови. Відмова від українського громадянства при цьому може бути оформлениа в заявному порядку.

Крім того, законопроектом пропонується закріпити право на отримання громадянства РФ у спрощеному порядку для українців і осіб без громадянства, які постійно проживали до 18 березня 2014 року на території Криму або Севастополя і "повернулися для постійного проживання на територію даних суб'єктів Російської Федерації після дня їх приєднання до Росії".

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко анонсував підготовку закону про колабораціоністів.

Українські Національні Новини

Політика