u-derzhkino-rozpovili-nad-yakimi-kinostrichkami-narazi-pratsyuyut-v-ukrayini

У Держкіно розповіли, над якими кінострічками наразі працюють в Україні

 • 38231 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. В Україні наразі виробляють 90 кінофільмів за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Про це у відповідь на запит УНН повідомили в Держкіно.

“Протягом останніх років сучасний український кінематограф пройшов значний етап становлення та розвитку: сьогодні у кіногалузі України існує вже достатня кількість компаній-виробників, які створюють українське кіно без залучення державних коштів. Державне агентство України з питань кіно є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері кінематографії, тому від себе можемо говорити лише про ті проекти, які створюють за підтримки Держкіно. Отже, станом на 3 червня 2020 року, у виробництві перебувають 90 фільмів, що створюються за підтримки Державного агентства України з питань кіно”, - йдеться у відповіді на запит.

Вказано, що з них:
- 34 повнометражні ігрові фільми;
- 15 короткометражних фільмів;
- 26 неігрових фільмів;
- 15 анімаційних стрічок.

Вказано, що наразі працюють над такими українськими кінострічками, як “Бульмастиф”, “Народжені квітнем”, “Шлях самурая”, “Ключі”, “Папині кросівки”, “Дім”, “Паперушка”, “Будинок слова”, “Сіль для моря”, “Побачення по італійські”, “Залізні метелики”, “Привоз” та “Я, “Побєда” і Берлін” тощо.

Також йде робота над мультфільмами “Мавка. Лісова пісня”, “Слоуни”, “Моргенштерн Діви Марії” та іншими.

Нагадаємо, що ігрове кіно, це жанр кіномистецтва, що ґрунтується на грі акторів. Неігрове кіно - зазвичай, документальні фільми на основі реальних подій.

Також нагадаємо, Держкіно з початку року видало понад 1,7 тис. прокатних посвідчень на фільми.

Українські Національні Новини

Суспільство