u-derzhprikordonsluzhbi-poyasnili-scho-dast-zakon-schodo-kordonu

У Держприкордонслужбі пояснили, що дасть закон щодо кордону

 • 11568 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Вчора Верховна Рада України забезпечила Державну прикордонну службу можливістю значно підвищити захищеність державного кордону. Про це повідомили у пресцентрі Держприкордонслужби України, передає УНН.

"Цей закон досить актуальний, оскільки до цього жодним нормативно-правовим актом не було визначено розміру земельних ділянок, що надаються органам Державної прикордонної служби України для створення прикордонної інфраструктури на кордоні. Інженерне облаштування кордону - одне з головних завдань Державної прикордонної служби України. Це значно підвищує захищеність державного кордону та ефективність його охорони", - зазначили в прес-службі.

Як зазначили у відомстві, закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону" (№0905) визначає розміри земельних ділянок, які надаються органам Державної прикордонної служби України для будівництва та утримання інженерно-технічних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій та інших об’єктів прикордонної інфраструктури, завширшки 30-50 метрів уздовж усієї лінії державного кордону. Також суттєвим є звільнення органів прикордонного відомства від відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Відповідні зміни внесено до Земельного кодексу, Водного кодексу, Закону України "Про державний кордон України". Також у відомстві уточнили, що закон набуде чинності з 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, вчора, 29 жовтня, народні депутати України ухвалили в цілому законопроект №0905 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону.

Українські Національні Новини

Політика