u-derzhvodagentstvi-rozpovili-yak-dolatimut-vlitku-problemu-malovoddya

У Держводагентстві розповіли, як долатимуть влітку проблему маловоддя

 • 15826 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Держводагентство вжило необхідних заходів і встановило оптимальний режим роботи водних об’єктів, щоб забезпечити населення та економіку водними ресурсами протягом літнього періоду в умовах маловоддя. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу уряду.

Повідомляється, що сьогодні, 22 травня, перший заступник голови Держводагентства Михайло Хорєв на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій поінформував про заходи щодо водозабезпечення населення та базових секторів України у літній період 2020 року.

"Зокрема, наголосив, що Держводагентством, враховуючи низьку поточну водність річок, вжито необхідні заходи для забезпечення населення та секторів економіки водними ресурсами протягом літнього періоду", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що Михайло Хорєв також проінформував про стан наповнення дніпровських та Дністровського водосховищ, водосховищ у басейні Південного Бугу, Сіверського Дінця, Приазов’я та Придунайських водосховищ тощо.

"Для уникнення дефіциту водних ресурсів встановлено оптимальні режими роботи водних об’єктів. Це ті узгоджені "правила гри" з водокористувачами для збалансованого водокористування в умовах маловоддя", - сказав Михайло Хорєв.

Вказано, що у цілому наповнення водосховищ дозволяє забезпечити в повній мірі водні потреби українців. Це питні та побутові потреби населення, а також потреби зрошення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри маловодність річок, населення та аграрії будуть забезпечені водою.

Зазначається, що для наповнення водою водосховищ Відсічне та Денишівське, які є джерелами водопостачання міста Житомира, з вище розташованих штучних водних об’єктів скидають воду, однак це не вирішило проблему в цілому.

"Михайло Хорєв розповів, що Держводагентством підготовлено стратегічні документи для моделювання водного дефіциту – водогосподарські баланси, які дають можливість оцінити та виявити, які саме території матимуть водний дефіцит. Також, при Держводагентстві розпочала роботу експертна група із розробки стратегічних напрямів збереження водності в умовах маловоддя, яка займатиметься розробкою стратегічних напрямів збереження водності в умовах маловоддя", - повідомили у пресслужбі.

Нагадаємо, у РНБО заявили про загрозу дефіциту води в Україні.

Українські Національні Новини

Політика