u-deyakikh-mistakh-nimechchini-zupinyayut-priyom-bizhentsiv-z-ukrayini-prichina

У деяких містах Німеччини зупиняють прийом біженців з України: причина

 • 612134 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Міста центральної Німеччини більше не прийматимуть біженців з України, які втекли через повномасштабне вторгнення рф. Місць не залишилося у готелях, таборах та навіть у спортзалах. Про це повідомляє mdr.de, інформує УНН.

Генеральний директор Німецької асоціації міст і муніципалітетів Герд Ландсберг заявив, що ситуація в деяких містах доволі напружена.

Цитата

«Муніципалітети зобов’язані прийняти людей. Якщо необхідно, просто потрібно скористатися тренажерним залом або створити колективне розміщення. Є проблеми, більше немає готельних номерів, і деякі з початкових пунктів прийому у федеральних землях закриті», - пояснив він.

Деталі

Кілька тижнів тому влада Дрездена заявила, що припиняє приймати українських біженців. Міста Галле, Магдебург і Гера також повідомляють, що наразі вони не можуть прийняти більше переселенців з України. Міста Ерфурт і Хемніц підтверджують, що вони близькі до межі своїх можливостей. За інформацією міської адміністрації Ерфурта, у шкільних спортзалах місць уже немає.

Лише в місті Лейпциг українці можуть знайти прихисток, однак є нюанси.

«Згідно з поточними оцінками, ми припускаємо, що наявне житло для цих людей буде достатнім у 2022 році, за умови, що до Лейпцига не прибуде велика хвиля нових людей, які шукають притулок», - заявляють у місцевій владі.

Додамо

Герд Ландсберг наголосив, що українці можуть легко інтегруватися на ринок праці Німеччини.

«Це ще один шанс для дефіциту кваліфікованих кадрів. Тому що більшість - переважно жінки - добре освічені. Нам такі люди потрібні. Але тому ми повинні організувати догляд за дітьми та мовні курси. Це завдання, яке федеральний уряд і уряди штатів повинні просувати набагато чіткіше», - додав він.

Чиновник зазначив, що наступного тижня відбудеться саміт біженців, куди федеральне міністерство внутрішніх справ запросило муніципалітети. Там обговорюватимуться питання справедливого розподілу біженців у межах країни.

Асоціація закликає федеральний уряд виділити регіонам кілька мільярдів євро для розміщення біженців цього і наступного року.

Нагадаємо

У Німеччині перебуває в статусі біженців 1,2 млн українських громадян, які втікли від збройної агресії рф.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном