u-deyakikh-regionakh-angliyi-mozhe-viniknuti-posukha

У деяких регіонах Англії може виникнути посуха

 • 545954 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. За даними Центру екології та гідрології Великобританії, рівень води в річках у деяких районах Англії та Уельсу у лютому був найнижчим за всю історію спостережень, передає УНН з посиланням на BBC.

Деталі

За даними Метеобюро, в Англії минулого року був найпосушливіший лютий за 30 років. Через це найближчими місяцями Південно-Західна Англія та Східна Англія можуть зіткнутися із посухою, якщо не буде "не по сезону тривалих опадів".

"Волога погода і сніг протягом перших двох тижнів березня призвели до збільшення стоку рік і повторного заболочування ґрунтів, проте деякі райони Англії починали березень з рівнем ґрунтових вод нижче середнього або запасами у водосховищах нижче середнього", - про це повідомив BBC News Стів Тернер із Центру екології та гідрології Великобританії (UKCEH).

Минулого літа в Англії та Уельсі було оголошено посуху, що призвело до заборони використання шлангів. Через це фермери втратили врожай, а частина диких тварин загинула.

Дощів у лютому також не вистачало в Уельсі та Північній Ірландії. Наприклад,  в Уельсі випало лише 22% опадів від середнього значенн' за місяць.

Це призвело до падіння рівня води у водосховищах та підземних водах, які є джерелом питної води для мільйонів людей.

Низький рівень річкових стічних вод є серйозною загрозою для дикої природи, оскільки через це вони концентрують у собі забруднення, знижують рівеннь кисню і може вплинути на моделі розмноження риби, пояснює Джоан Едвардс, директор The Wildlife Trusts.

"Руйнівна посуха минулого літа має стати тривожним сигналом для захисту найціннішого ресурсу – води", – сказала Едвардс.

Доповнення

Аналіз вченими посухи у Північній Європі 2022 року показав, що зміна клімату зробила посушливі умови більш ймовірними.

Минулого місяця голова Національної групи боротьби з посухою Джон Лейланд попередив, що цього літа Англія перебуває лише в одному кроці від посухи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екстремальні погодні умови вдарили по обох узбережжях США

Українські Національні Новини

Новини Світу