u-dityachi-sadki-i-likarni-zhitomirschini-postavlyali-nachinene-khimikatami-myaso-sbu

У дитячі садки і лікарні Житомирщини поставляли "начинене" хімікатами м'ясо - СБУ

 • 8973 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. У Житомирській області співробітники Служби безпеки України, в рамках комплексу заходів щодо захисту продовольчої безпеки країни, викрили і припинили поставки небезпечних м'ясопродуктів в дитсадки і лікарень Житомирської області. Про це повідомила прес-служба СБУ, передає УНН.

Правоохоронці встановили, що бізнесмен зареєстрував для участі в тендерах кілька комерційних структур, які вирощували худобу тільки на "папері". Завдяки "сприяюнню" одного з чиновників тендерного комітету, бізнесмен отримав перемогу в тендері на поставку м'ясопродукції в соціальні установи Житомирського регіону на суму близько 16 мільйонів гривень.

"Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисник закуповував продукцію у третіх осіб і на спеціальному обладнанні" начиняв "м'ясопродукти хімічними сполуками і консервантами, вміст яких заборонено умовами тендеру", - уточнили в прес-службі.

Проведені з м'ясом махінації дозволяли бізнесмену збільшувати вагу м'яса, яке поставлялося за кошти міського та обласного бюджетів.

Отриманий "навар" він переводив у готівку через підконтрольні фіктивні підприємства.

В результаті оперативних дій, правоохоронці вилучили, більше 10 тонн небезпечної готової продукції, фінансово-господарську документацію та банківські картки.

За вказаним фактом ведеться слідство (ст. 191 і ст. 205 Кримінального кодексу України), а також перевіряється можлива причетність до махінацій інших посадових осіб держустанов.

Як повідомляв УНН, за даними ВООЗ, від неякісних продуктів в світі щорічно помирає 420 тис. чоловік.

Також нагадаємо, що за словами депутат С.Тригубенка, сьогодні безпеку харчових продуктів українцям ніхто не гарантує.

Українські Національні Новини

Суспільство