u-dityachomu-tsentri-odeschini-viyavili-porushen-na-5-milyoniv-griven

У дитячому центрі Одещини виявили порушень на 5 мільйонів гривень

 • 8290 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Працівники Південного офісу Держаудитслужби провели ревізію та виявили фінансових порушень на 5 млн грн у дитячому центрі "Молода Гвардія". З них порушення, що призвели до втрат, виявлені на загальну суму 2,6 млн грн. Про це УНН повідомили в прес-службі Південного офісу Державної аудиторської служби України.

Зокрема, було перевірено використання Центром бюджетних коштів, передбачених бюджетною програмою "Будівництво та реконструкція об'єктів ДП "УДЦ "Молода Гвардія" та власних коштів Центру. Ці гроші було використано на реконструкцію тенісних кортів, футбольного, волейбольно-баскетбольного майданчиків з улаштуванням накриття та побутових приміщень на території дитячого центру, реконструкцію котельної з рідкого палива на природний газ, будівництво спортивного майданчику, улаштування мотузкового парку пригод, на виконання проектних робіт та інших ремонтно-будівельних робіт.

Аудитори встановили, що низка підрядних організацій безпідставно завищила вартість виконаних ремонтно-будівельних та проектних робіт, через що Центру завдано збитків на майже 1,6 млн грн. Підрядники з висновками аудиторів погодилися та на сьогодні вже повернули майже 1,2 млн грн.

Серед іншого, аудитори встановили, що Центром з порушенням законодавства використано кошти на оплату праці у сумі 924 тис. грн, списано матеріальних цінностей на загальну суму 70 тис. грн та ін.

За порушення фінансової дисципліни на 6 посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення. За результатами проведеної ревізії Центру направлено вимоги щодо усунення порушень законодавства. Матеріали ревізії передані до Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Нагадаємо, що з початку року Держаудитслужба виявила порушень на 625 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП