u-dnipri-dvi-bankivski-pratsivnitsi-cherez-kreditnu-skhemu-privlasnili-ponad-pivmilyona-griven

У Дніпрі дві банківські працівниці через "кредитну схему" привласнили понад півмільйона гривень

 • 12001 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. У Дніпрі двоє кредитних менеджерів, які працювали у двох різних комерційних банках, оформлювали кредити на громадян без їх відома та привласнили понад півмільйона гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на відділ комунікації ГУНП у Дніпропетровській області.

"Як встановили слідчі, одна з працівниць банку видавала кредити фізичним особам, після чого передавала копії документів та інші особисті дані реальних людей подрузі, яка працювала таким же кредитним менеджером в іншому банку. Друга зловмисниця оформлювала документи про видачу кредитних карток з лімітом приблизно 20 тис. гривень. Діючи за такою схемою, менеджерки протягом року знімали з карток гроші та оформлювали нові кредити на осіб без їх відома", - сказано у повідомленні.

Для того, щоб схема продовжувала працювати й не була викрита службою безпеки банку, шахрайки періодично робили по кожному з кредитів мінімально допустимі платежі.

Так, жінкам вдалося заволодіти грошовими коштами банку на суму понад 500 тис. гривень.

Слідчі відділу розслідування економічних злочинів під оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області викрили їх злочинну схему та притягнули зловмисниць до кримінальної відповідальності. Жінкам повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Їм обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Обвинувальний акт направлено на розгляд суду.

Нагадаємо, на Рівненщині повідомили про підозру працівниці відділення банку, яка під приводом погашення кредитної заборгованості привласнила 23,5 тисяч гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП