u-dnipri-zrobyly-pershu-transplantatsiiu-nyrky-15-richnii-divchyntsi

У Дніпрі зробили першу трансплантацію нирки 15-річній дівчинці

 • 31676 переглядiв

У Дніпрі провели першу трансплантацію нирки 15-річній дівчинці від її матері після 7-годинної операції за участю 30 лікарів.

У Дніпропетровському регіональному медичному центрі родинного здоров’я провели першу надскладну операцію з трансплантації нирки 15-річній дівчинці, донором стала її мама. Про це у Facebook повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, пише УНН.

Надскладну операцію провели у Регіональному медичному центрі родинного здоров’я. Це перша трансплантація дитині, яку зробили на Дніпропетровщині,

йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що 15-річній Каті з Кривого Рогу зробили пересадку нирки від її мами. Операція з трансплантації нирки тривала майже сім годин. Одночасно спеціалісти працювали у двох операційних. В операції взяли участь майже 30 лікарів з Дніпропетровського медичного центру родинного здоров’я та "Охматдиту".

Пересадку дівчинці зробили у п’ятницю. Медики повідомили, що вона почувається добре і вже будує плани на майбутнє. Прогнози лікарів оптимістичні.

Після відновлення та корегування терапії мама з донькою зможуть повернутися додому, де вони не були більше чотирьох місяців.

Саме стільки родина боролася за життя Каті, коли з’ясувалося, що її нирки непрацездатні. Дівчинка пройшла безліч обстежень, виснажливі процедури діалізу, і зрештою перемогла.

Нагадаємо

У львівському Охматдиті фахівці з України та США успішно провели операцію з формування піднебіння зі щоки 11-річному Іллі з Хмельницької області, що страждав на вроджену деформацію обличчя.