u-donetskiy-oblasti-obstezhuyut-shkoli-na-nayavnist-vibukhivki

У Донецькій області перевіряють школи на наявність вибухівки

 • 7508 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Співробітники поліції разом із фахівцями Держслужби з надзвичайних ситуацій перед початком навчального року перевіряють навчальні заклади в Донецькій області на відсутність вибухових та інших небезпечних предметів. Про це повідомили у відділі комунікації обласної поліції, передає УНН

"Перед початком занять всі навчальні заклади перевіряє поліція, щоб для кожної дитини навчання розпочалося у безпеці. Особлива увага - школам на лінії розмежування. Таких у прифронтовому регіоні 54. Вибухотехніки ретельно оглядають класи, підвали, горища, спортивні майданчики та пришкільну територію. Після обстеження поліція бере школи під охорону", - йдеться в повідомленні.

Крім того, поліцейські проінструктували педагогів щодо безпеки у школі та надали їм алгоритм дій під час знайдення школярами незнайомого предмета, а також правила евакуації.

В окремих школах свято першого дзвоника відбудеться у суботу, 1 вересня, а в інших - в понеділок, 3 вересня. У ці дня у кожній школі області чергуватимуть патрулі поліції.

"На Донеччині працюють 522 школи. Цього року їх двері відкриються більше ніж для 160 тисяч дітей. До перших класів прийде 17,8 тисяч учнів", - зазначили у ГУНП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року кількість першокласників в Україні зросла на понад 40 тисяч

Нагадаємо, у Донецькій області роботу у 10 закладах загальної середньої освіти призупинили через наближеність до зони бойових дій. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП