u-dpsu-ne-vedut-statistiku-schodo-kilkosti-cholovikiv-yaki-peretinayut-kordon-odnak-schodenno-ne-vipuskayut-ponad-100-osib

У ДПСУ не ведуть статистику щодо кількості чоловіків, які перетинають кордон, однак щоденно не випускають понад 100 осіб

 • 271079 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Державна прикордонна служба не веде статистику щодо кількості чоловіків, які намагаються перетнути кордон на виїзд з України. Однак щоденно працівники відомства затримують понад 100 осіб, які намагаються виїхати під час воєнного стану, та підпадають під обмеження. Про це журналісту УНН повідомив помічник голови Держприкордонслужби України - прессекретар Андрій Демченко.

Цитата

“Щодо кількості перетинаючих кордон чоловіків, виокремити не можна, бо ми таку статистику не ведемо. Ми керуємось нормами законодавства, і якщо є підстави пропуску – випускаємо”, – констатував Демченко.

Деталі

Під час одного з брифінгів речник ДПСУ зазначив: щоденно у виїзді відмовляють понад 100 особам, інколи ця кількість може досягати і 200. Більша частина з них – чоловіки, які підпадають під обмеження пропуску через кордон внаслідок запровадження воєнного стану в Україні.

Крім того, кожного дня затримуються і порушники українського законодавства, які намагаються незаконно перетнути кордон.

Зокрема, на останньому брифінгу Демченко повідомив, що лише за 10 липня прикордонники відмовили у перетині кордону на виїзд 150 чоловікам.

Протягом вищевказаної дати також не випустили 45 чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон, як поза межами пунктів пропуску, так і використовуючи підроблені документі.

Доповнення

Загалом, з 24 лютого на “зеленій” ділянці кордону, тобто, поза межами пункту пропуску було затримано 3 900 порушників. Ще 1470 зупинено в пунктах пропуску, під час спроби виїхати за межі країни, використовуючи підроблені документи, або у інший незаконний спосіб.

Українські Національні Новини

Суспільство