u-dpsu-povidomili-pro-situatsiyu-na-kordoni-z-bilorussyu-pislya-zayav-lukashenka

У ДПСУ повідомили про ситуацію на кордоні з Білоруссю після заяв Лукашенка

 • 47697 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Наразі українські прикордонники не спостерігають посилення на кордоні з боку білоруської прикордонної служби, функціонує шість пунктів пропуску. Про це у коментарі УНН розповів помічник голови Держприкордонслужби України - прессекретар Андрій Демченко.

"На даний момент ми не спостерігаємо збільшення кількості техніки... руху великої кількості техніки, чи збільшення кількості прикордонних нарядів", - сказав Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко вирішив закрити кордон з Литвою та Польщею, а кордон з Україною "зміцнити".

Він нагадав, що кілька днів тому на кордоні з Білоруссю функціонувало сім пунктів пропуску. Водночас, за рішенням уряду України був закритий пункт пропуску "Нові Ярловичі" - наразі він не функціонує.

"Зараз на кордоні функціонує шість пунктів пропуску... Шість напрямків, де можна перетнути кордон", - сказав співрозмовник УНН.

Коментуючи ситуацію із перебуванням на білоруській стороні кордону з Україною паломників-хасидів, він повідомив що "вони досі перебувають там, їх кількість не змінюється - близько тисячі осіб".

Як повідомляв УНН, станом на ранок четверга на білоруській ділянці кордону перебувало більше тисячі паломників, які прагнули потрапити на територію України.

Українські Національні Новини

Політика