u-dpsu-rozpovili-pro-situatsiyu-na-kordoni-pid-chas-viboriv

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні під час виборів

 • 14556 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Ситуація на українському державному кордоні у день другого туру виборів президента України залишається контрольованою. Станом на 19:00 спостерігається зменшення пасажиро-транспортного потоку, зокрема, в зоні ООС на лінії розмежування, на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом збільшення пасажиро-транспортного потоку також не було. Про це в коментарі УНН повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Ситуація спокійна і контрольована. Надзвичайних подій чи провокацій на кордоні не зафіксовано. Загалом всі пропускні операції відбувались оперативно і вчасно. Зафіксовано на окремих напрямках навіть зниження пасажиротранспортного потоку. Це, наприклад, в зоні ООС на лінії розмежування – приблизно у 1,5 раза пасажиро-транспортний потік знизився. Не було збільшення, принаймні, пасажиро-транспортного потоку на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом", - сказав Слободян.

З його слів, 21 квітня протягом дня трафік на деяких пунктах пропуску кордону все ж спостерігався.

"Незважаючи на це, кордон охоронявся і охороняється посилено. Впродовж доби щонайменше 8 тис. прикордонників виконують обов’язки по охороні лінії державного кордону. Також акваторію Чорного і Азовського морів патрулюють декілька корабельно-катерних груп", - зазначив помічник голови ДПСУ.

Як повідомляв УНН, в Україні станом 20 квітня перебувало близько 2,3 тисячі міжнародних спостерігачів за другим туром виборів президента.

Другий тур виборів Президента України проходить у неділю, 21 квітня. Виборчі дільниці відкрились о 8:00 та закриються о 20:00. Правоохоронці отримали уже понад тисячу повідомлень про порушення на виборах.

Українські Національні Новини

Політика