u-dpsu-rozpovili-yak-sogodni-funktsionuvali-kpvv-na-donbasi

У ДПСУ розповіли, як сьогодні функціонували КПВВ на Донбасі

 • 24420 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. На Донбасі наразі функціонує сім КПВВ, проте фактичний пропуск громадян здійснюється лише в контрольних пунктах в’їзду-виїзду "Станиця Луганська" та "Новотроїцьке". Про це УНН розповів речник Східного регіонального управління ДПСУ Юрій Трубачов.

"Сьогодні всі сім КПВВ працювали в штатному режимі з 08:00 до 16:00. Проте, фактичний пропуск громадян здійснювався лише у двох. У контрольному пункті в’їзду-виїзду "Станиця Луганська" було оформлено 384 особи до тимчасово окупованої території, з ТОТ — 882 особи”, - зазначив Юрій Трубачов.

За словами прикордонника, на КПВВ "Новотроїцьке” 132 та 26 транспортних засобів вирушили до ОРДЛО, а звідти - 46 осіб та 8 транспортних засобів.

"На КПВВ “Гнутове”, "Майорське", "Мар'їнка", та "Золоте" особи не прибували. А от у “Щасті” було оформлено дві людини та транспортний засіб від нас до ТОТ, але їх було повернуто представниками окупаційної влади", - додав речник СхРУ.

Зазначимо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росія у переговорному процесі намагається якнайдорожче продати свою конструктивність у питанні відкриття пунктів пропуску у “Золотому” і “Щасті”.

У свою чергу, Президент України Володимир Зеленський закликав українців на тимчасово окупованій території зробити висновки, хто насправді блокує роботу КПВВ на Донеччині та Луганщині, адже Україна зі свого боку їх відкрила.

Українські Національні Новини

Політика