u-drezdeni-ogolosili-nadzvichaynu-natsistsku-situatsiyu

У Дрездені оголосили "надзвичайну нацистську ситуацію"

 • 11912 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. У німецькому місті Дрезден муніципальна рада ухвалила резолюцію, яка проголошує "надзвичайну нацистську ситуацію" (Nazinotstand). Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

Резолюцію схвалили 39 голосами "за", проти — 29. Ініціатори документу вважають, що проблема ультраправих у місті занадто серйозна.

"Надзвичайна нацистська ситуація за аналогією з кліматичною надзвичайною ситуацією означає, що у нас серйозні проблеми. Відкрите демократичне суспільство під загрозою", — сказав автор резолюції, член місцевої ради Макс Ашенбах.

Він є представником сатиричної політичної партії Die Partei — політичний проект з лівими поглядами, створений як "партія-жарт", однак на виборах у 2019 році його представники пройшли до Європарламенту. Ашенбах вважає, що політики роблять недостатньо для боротьби з ультраправими.

Проти резолюції були зокрема представники Християнсько-демократичної партії, політсили канцлерки Ангели Меркель. На федеральному рівні саме ХДС очолює правлячу коаліцію. Члени муніципалітету від ХДС назвали документ "страхітливим", а висловлювання у резолюції — "мовленнєвою помилкою".

Макс Ашенбах пояснив, що документ не зобов’язує вживати якісь дії, проте "в теорії, існуючим заходам треба приділити більше уваги, і, з урахуванням цього, повинні ухвалюватися майбутні рішення".

Нагадаємо, Німецькі правопопулісти виступили з вимогою скасування санкцій проти РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу