u-drugomu-etapi-sertifikatsiyi-2020-vizmut-uchast-ponad-tisyachu-vchiteliv

У другому етапі сертифікації-2020 візьмуть участь понад тисячу вчителів

 • 12104 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. В Україні 1045 педагогів початкових класів успішно пройшли перший етап сертифікації вчителів 2020 року і стануть учасниками наступного – самооцінювання власної педагогічної майстерності. Відповідну анкету необхідно подати до Державної служби якості освіти до 5 квітня 2020 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МОН.

"Другим етапом сертифікації є самооцінювання учасниками власної педагогічної майстерності. До участі у ньому допускаються ті вчителі, які у першому етапі – незалежному тестуванні – набрали не менше 60% від максимальної кількості балів. Відповідно, із 1552 учасників першого етапу успішно подолали його 1045 вчителів", - йдеться у повідомленні.

Так, організатором другого етапу сертифікації є Державна служба якості освіти. Під час нього вчитель заповнює анкету, яка містить 45 тверджень для оцінювання власної професійної майстерності та 5 варіантів відповіді для кожного з них – від “цілком погоджуюсь” до “категорично не погоджуюсь”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОН розповіли, коли скінчиться навчальний рік для студентів вишів

Анкету самооцінювання та детальну інформацію про другий етап сертифікації розміщено на сайті Державної служби якості освіти. Заповнену анкету самооцінювання необхідно надіслати до 5 квітня 2020 року.

Повідомляється, що учасник сертифікації не допускається до третього етапу, якщо не подає результати самооцінювання, не дотримується термінів чи форми подання або відмовляється від участі у сертифікації.

У МОН нагадали, що першу пілотну сертифікацію у 2019 році успішно пройшли 705 педагогів із 857 зареєстрованих.

Додамо, що успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку в 20% до зарплатні протягом терміну дії сертифікату – трьох років. Також сертифікат може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації.

Нагадаємо, що у разі проведення зовнішнього незалежного оцінювання у серпні, вступна кампанія буде продовжуватися до середини жовтня.

Українські Національні Новини

Політика