u-dubileta-rozpovili-yak-vidbuvayetsya-elektronniy-dokumentoobig-mizh-ministerstvami

У Дубілета розповіли, як відбувається електронний документообіг між міністерствами

 • 29160 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. У службі міністра Кабінету міністрів розповіли, яким чином вони оброблюють електронні документи для внутрішнього обміну між міністерствами, як захищають їх, та що відбувається з документами після зламу. Про це у відповідь на запит кореспонденту УНН повідомили у Службі міністра Кабінету міністрів України.

"Внутрішній документообіг у всіх міністерствах здійснюється за допомогою локальних автоматизованих систем електронного документообігу різних розробників. Обмін електронними документами між автоматизованими системами електронного документообігу міністерств здійснюється засобами системи електронної взаємодії", - йдеться у відповіді на запит.

Повідомляється, що електронні документи за допомогою автоматизованої системи документообігу зберігаються в системі керування базами даних та захищаються за допомогою системи захисту баз даних, а також регулярно відбуваються резервні копіювання інформації.

"У процесі створення електронного документа на нього накладаються електронні підписи відповідальних осіб. Якщо після цього в документ внести зміни, електронний підпис автоматично стане недійсним, файл перестане бути документом", - вказано у відповіді на запит.

У службі міністра Кабінету міністрів додали, що електронні документи обробляються – створюються, редагуються, переглядаються – засобами системи електронного документообігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубілет анонсував е-сервіс замість паперових квитанцій

"Сервери системи електронного документообігу Секретаріату розміщено в ЦОД Секретаріату з використанням технології візуалізації та мікросегментації мережі. Доступ до системи електронного документообігу реалізовано за допомогою логінів і паролів, із використанням додаткової системи LDAP автентифікації з застосуванням посиленої політики безпеки", - йдеться у відповіді на запит.

Також зазначається, що в самій системі документообігу є різні рівні доступу до електронних документів, відповідно до штатного розкладу. Сторонні особи можуть отримати доступ до електронного документа у випадку, якщо особа, яка має доступ до автоматизованої системи електронного документообігу, передасть його третій особі.

"Електронні документи створюються засобами автоматизованої системи електронного документообігу і не потребують додаткових витрат. Навчання були проведені в процесі впровадження автоматизованої системи електронного документообігу. На даний час додаткових витрат не потрібно. Спеціалізоване обладнання, необхідне в першу чергу для переведення паперових документів в електронну форму (протяжні сканери, принтери штрих-коду тощо) були закуплені в процесі впровадження автоматизованої системи електронного документообігу. На даний час потрібні незначні кошти для заміни обладнання, що відпрацювало свій ресурс", - зазначається у відповіді на запит.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив ІТ-рішення для зменшення корупції на митниці, яке обійшлося державі в одну гривню.

Українські Національні Новини

Політика