u-dudi-gotuyut-veliku-aktivnist-polschi-u-vidnosinakh-z-ukrayinoyu-u-2022-rotsi

У Дуди готують велику активність Польщі у відносинах з Україною у 2022 році

 • 29185 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Анджеї Дуді Якуб Кумох заявив про наміри більш активно розвивати відносини з Україною та Литвою. Про це УНН повідомляє з посиланням на Dziennik Gazeta Prawna.

Цитата

"Ми плануємо ще більшу активність у відносинах з Україною і Литвою, а також підтримку реформ в Молдові і Грузії і боротьбу за територіальну цілісність", - заявив Кумох.

Деталі

Представник президента також додав, що глава держави приділятиме велику увагу ініціативі "трьох морів", ініціатором створення якої він був, а також підтримуватиме білоруських опозиціонерів на чолі зі Світланою Тіхановською.

Крім цього, Дуда також має намір розвивати відносини з країнами, що не входять до Європейського Союзу. Серед них, зокрема: регіони Субсахарської Африки, Південної Америки та Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

У 2022 році Дуда планує візит до країн Західної Африки, Південної Америки. Кумох також повідомив, що президент Польщі хотів би прийняти наступного року у Варшаві президента США Джозефа Байдена.

Він додав, що США залишаються найважливішим союзником Польщі "хоча між Варшавою і Вашингтоном є певні розбіжності", серед яких - ставлення до німецько-російського співробітництва в контексті реалізації проекту "Північний потік-2".

Додамо

Голова правлячої партії Польщі віце-прем'єр Ярослав Качинський заявив, що Німеччина намагається перетворити Європейський Союз на "німецький четвертий рейх".

19 жовтня цього року, в Європарламенті пройшли дебати ЄС і Польщі про верховенство права Євросоюзу. Глава Єврокомісії Урсула Фон дер Ляйен пригрозила Варшаві економічними санкціями, а Польський прем'єр Матеуш Моравецький заявив про неприйняття шантажу. Депутати, у свою чергу, виступили з різкою критикою польської влади.

Абсолютна більшість заявила на дебатах про неприйнятність польської позиції; деякі також звинуватили прем'єр-міністра Матеуша Моравецького, який сидів весь цей час в залі, у брехні і встановленні диктатури в країні, не уникаючи навіть формулювань про нацизм.

При цьому, сам Матеуш заявив, що Польща не відмовляється від дотримання європейського права, але вищим законом в країні залишається Конституція.

Українські Національні Новини

Новини Світу