u-dvokh-mistakh-na-lvivschini-dosi-ne-rozpochavsya-opalyuvalniy-sezon

У двох містах на Львівщині досі не розпочався опалювальний сезон

 • 10057 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Опалювальний сезон у Новояворівську та Новому Роздолі на Львівщині очікувано розпочнеться 17-18 листопада. Про це під час брифінгу розповіла міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак, передає кореспондент УНН.

"Забезпечення теплом понад 60 тис людей взимку є важливішим будь-яких комерційних інтересів. Наразі урядом вжито всіх можливих і неможливих заходів для забезпечення теплопостачанням міст Новояворівськ і Новий Розділ Львівської області в умовах кризової ситуації. Ми очікуємо, що опалення в цих містах буде розпочато не пізніше 17-18 листопада", - сказала Альона Бабак.

Міністр додала, що найближчим часом призначать нового управителя за спрощеною процедурою, оскільки в жовтні стало зрозуміло, що ПП „Гарант Енерго М“ не зможе виконати взяті на себе зобов’язання щодо теплопостачання, оскільки має борги у розмірі 307,5 млн грн за спожитий газ, а також 93 млн грн за електроенергію та 11 млн грн за заробітну плату. Окрім того, ПП „Гарант Енерго М“ не надав підтверджень, що він спроможний погасити реструктуризований борг і вчасно опалювальний сезон не розпочав.

"Бажаючих взяти участь в конкурсі не було. В серпні-вересні місяці не з’явилось жодних нормальних претендентів окрім „Гарант Енерго М“, який фактично мав ліцензію, тарифи, і тому вийшов на конкурс. І зараз так само ми не могли підставити під ризик жителів цих двох населених пунктів. Не маючи чіткого претендента, який би міг забрати в управління ТЕЦ і розпочати новий опалювальний сезон – уряд був не готовий до жодних інших дій. Тому спочатку було з’ясовано, що ми зможемо в переговорній процедурі найти професійного сильного гравця на ринку. Ним, розпорядженням Кабінету міністрів від 6 листопада, було визначено НАК "Нафтогаз України". Який, власне, сьогодні і вийшов на переговорну тендерну процедуру"- додала Альона Бабак.

Також міністр зазначила, що сьогодні до кінця дня АРМА (Агентство з розшуку та менеджменту активів) перевірить переговорну тендерну процедуру та буде укладений новий договір. З трудовими колективами ТЕЦ зустрінуться працівники "Нафтогазу", окреслять майбутні плани і виплатять їм "підйомні" кошти в розмірі трьохмісячної заробітної плати. Це будуть додаткові кошти, окрім того новий управитель має виплатити працівникам заробітну плату .

Нагадаємо, у Новояворівську та Новому Роздолі на Львівщині ситуацію з опалювальним сезоном визнано надзвичайною техногенного характеру.

Українські Національні Новини

Суспільство