u-fbr-vvazhayut-prichinoyu-covid-19-vitik-iz-laboratoriyi-v-kitayi

У ФБР вважають причиною COVID-19 витік із лабораторії в Китаї

 • 1253726 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Директор ФБР Крістофер Рей в інтерв'ю Fox News заявив, що пандемія COVID-19, скоріше всього, була спричинена витоком із лабораторії в китайському місті Ухань, пише УНН.

Цитата

«ФБР уже давно вважає, що причиною пандемії, скоріше всього, є потенційний інцидент у лабораторії в Ухані, - сказав Рей. - Тут ідеться про потенційний витік із лабораторії, контрольованої китайським урядом».

Деталі

«Я просто зауважу, що китайський уряд, як мені здається, робить усе можливе, щоб спробувати завадити і заплутати тут роботу, роботу, яку ми робимо, роботу, яку наш уряд США і близькі іноземні партнери роблять. І це сумно для всіх», - додав він.

Рей сказав, що у ФБР є фахівці, які зосереджені на «небезпеці біологічних загроз, які включають такі речі, як нові віруси, такі як COVID, і побоювання, що вони (перебувають) у чужих руках... деяких поганих хлопців, ворожої національної держави, терориста, злочинця».

Він також сказав, що китайський уряд намагається заблокувати розслідування походження коронавірусу.

#FBI Директор Wray підтвердив, що Бюро оцінило, що витоки пандемії COVID-19, швидше за все, походять від інциденту в лабораторії в Ухані, Китай. pic.twitter.com/LcBVNU7vmO

— ФБР (@FBI) 1 березня 2023 року

Доповнення

Коментарі директора ФБР прозвучали після того, як Міністерство енергетики США також нещодавно оцінило, що пандемія COVID-19, імовірно, була спричинена випадковим витоком із лабораторії в Китаї.

Українські Національні Новини

Новини Світу