u-ffu-rozpovili-yak-formuvatimetsya-dityacho-yunatska-futbolna-elit-liga

У ФФУ розповіли, як формуватиметься дитячо-юнацька футбольна Еліт-ліга

 • 11500 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Днями у столичному Будинку футболу відбулася презентація проекту створення Еліт-ліги ДЮФЛУ. Проект презентував один із керівників Комітету дитячо-юнацького футболу ФФУ, віце-президент ДЮФЛУ Валерій Золотухін, передає УНН із посиланням на прес-службу Федерації.

Ідея щодо реформування змагань ДЮФЛУ (у вікових групах U-14, U-15, U-16 та U-17) обговорюється вже кілька років, кажуть у ФФУ. У серпні цього року Виконком ДЮФЛУ дав завдання розробити кілька проектів змагань, які були презентовані 2 жовтня. Найбільш вдалий варіант обирали представники клубів.

"Він полягає в тому, що Еліт-лігу складуть дві групи по шість команд у кожній. Групи будуть сформовані за географічним принципом, але до західної зони увійдуть київське "Динамо" та донецький "Шахтар".

У групах команди зіграють у чотири кола, після чого по чотири кращі команди з кожної групи в матчах плей-офф визначать учасників фінального турніру. І вже під час цього етапу, який складатиметься з двох півфіналів, матчу за 3-є місце та фіналу, будуть визначені чемпіон та призери турніру", - поінформували у ФФУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павелко, на відміну від Суркіса, не вигідний РФ у складі УЄФА

Поряд з цим, сам формат змагань у вищій лізі ДЮФЛУ пропонується залишити без змін – чотири групи по десять клубів, сформовані за територіальним принципом.

"Два кращі клуби вищої ліги, визначені у стикових матчах між чотирма переможцями груп, отримають право наступного сезону зіграти в Еліт-лізі. Принаймні, такий варіант обміну підтримала більшість учасників наради", - розповіли у Федерації.

Крім того,у першій лізі пропонується створити вісім груп за географічним принципом. Як і зараз, змагання будуть проводитися у двох вікових категоріях – U-15 та U-17. До змагань в Еліт-лізі будуть допускатися лише клуби, які отримають відповідний атестат.

"За результатами наради прийнято рішення взяти рекомендований варіант щодо створення Еліт-ліги за основу, відповідним підрозділам ФФУ та ДЮФЛУ запропоновано продовжити роботу над розробкою Регламенту змагань та Регламенту з атестації ДЮСЗ. А остаточне рішення щодо створення Еліт-ліги ДЮФЛУ та затвердження відповідних регламентних документів має прийняти Виконком", - резюмували у Федерації.

Нагадаємо, як писав УНН, ФФУ повідомить УЄФА про розтрату цільових коштів на спортбазу в Гореничах.

Українські Національні Новини

Спорт