u-finliandii-stvoriat-shtab-nato-za-140-km-vid-kordonu-z-rosiieiu

У Фінляндії створять штаб НАТО за 140 км від кордону з Росією

 • 36451 переглядiв

Штаб-квартира НАТО буде створена в Міккелі, Фінляндія, за 140 км від російського кордону, для планування навчань і управління фінськими і шведськими військами в разі потреби.

У місті Міккелі у Фінляндії розпочали створення додаткового штабу сухопутних військ НАТО, повідомила газета Iltalehti з посиланням на джерела у сфері закордонних справ та політики безпеки, передає УНН. Міккелі знаходиться приблизно 140 км від кордону з Росією.

Деталі

Як пише видання, штаб-квартира НАТО в Міккелі діятиме під керівництвом штаб-квартири в Норфолку на східному узбережжі США. У мирний час у штабі плануватимуть проведення навчальної діяльності НАТО у регіоні.

Міністр оборони Норвегії Бьорн Арілд Грам сказав, що створення штабу приступили за дорученням командувача норвезькими силами оборони. За словами міністра, військові Норвегії виступають за те, щоб країни Північної Європи перебували під керівництвом Норфолка у новій структурі НАТО.

За даними джерел Iltalehti до НАТО, до Норфолка прибуде близько 375 офіцерів з країн альянсу, включаючи 25 фінських. Вони здійснюватимуть керівництво операціями сухопутних військ та готуватимуться до управління військовими силами Швеції та Фінляндії у разі потреби.

Контекст

Фінляндія вступила до НАТО 4 квітня 2023 року. Швеція офіційно стала 31-м членом НАТО 7 березня. Президент Росії Володимир Путін говорив , що Фінляндія своїм рішенням вступити до НАТО зруйнувала свої ідеальні відносини з Росією. Він повідомив, що тепер на кордоні з цією країною з'являться російські війська та системи поразки.

Президент Фінляндії про війну в Україні: "Єдиний спосіб досягти миру – це поле бою"08.04.24, 10:53 • [views_0]